Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rabarbar w słonym cieście"
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 114
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 30
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 15
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 24
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4433
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 114
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 30
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 15
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 24
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4433
Składniki
Rabarbar opłucz pod bieżącą wodą, odetnij końcówki, usuń włókna, a potem pokrój łodygi na mniejsze kawałki. W misce wymieszaj jogurt z jajkiem, mąką, 5 łyżkami wody oraz solą do smaku. Ciasto odstaw na kilkanaście minut, aby trochę zgęstniało.
Ziemniaki obierz, pokrój na połówki, ugotuj w osolonej wodzie do miękkości (15-20 minut). Odlej, wymieszaj w misce z masłem, szczyptą przyprawy do ziemniaków oraz umytą i posiekaną natką.
Na dużej patelni rozgrzej kilka łyżek oleju. Kawałki rabarbaru maczaj w gęstym cieście i smaż na złoty kolor. Wyjmij na pergamin, osącz z tłuszczu. Podawaj z ziemniakami.
czas ok. 55 min; porcja – 330 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety