Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Drożdżowe, puszyste, lekkie, smaczne i słodkie.
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3718
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 120
Pyszne spaghetti z pulpecikami w aromatycznym sosie pomidorowym. Proste w prz...
Odsłon: 25
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 77
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3718
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 120
Pyszne spaghetti z pulpecikami w aromatycznym sosie pomidorowym. Proste w prz...
Odsłon: 25
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 77
Składniki
Rozkruszamy drożdże i wkładamy je do dużej miski. Dosypujemy cukier i wlewamy pół szklanki ciepłego mleka. Mieszamy, aby wszystkie składniki rozpuściły się . Odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłe miejsce na około 20-25 minut.
Do miski z rozczynem drożdżowym wsypujemy mąkę, wlewamy pozostałe ciepłe mleko i wbijamy jajko. Wszystko mieszamy, aż do uzyskania jednolitej masy.
Ciasto na racuchy kładziemy łyżką na rozgrzaną patelnię. Smażymy z obu stron, aż się zarumienią.
SOS JABŁKOWO-CYNAMONOWY: blendujemy pokrojone jabłko z jogurtem naturalnym, cukrem wanilinowym, cukrem pudrem i cynamonem. Racuchy można podawać zamiennie z dżemem, miodem, cukrem pudrem, etc.