Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 60
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 150
Ten kurczak po hiszpańsku z pewnością zasmakuje wszystkim, który cenią klasyc...
Odsłon: 1190
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 60
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 150
Ten kurczak po hiszpańsku z pewnością zasmakuje wszystkim, który cenią klasyc...
Odsłon: 1190
Składniki
Cukinie kroimy w plastry, oprószamy solą i pozostawiamy na 15 minut, potem osuszamy je papierowym ręcznikiem i kroimy w dość dużą w kostkę. Resztę warzyw też kroimy w duża kostkę, Na małym ogniu rozgrzewamy oliwę i delikatnie przyrumieniamy cebulę. Do tego dodajemy posiekany drobno czosnek i dużą ilość tymianku. Teraz stopniowo dodajemy do tego pokrojone warzywa pamiętając o tym, by pokrojone pomidory dodać na samym końcu, wiec najlepiej zacząć od cukinii i papryki. Całość doprawiamy solą, pieprzem tymiankiem i ziołami prowansalskimi, dusimy około 15 minut. Po tym czasie potrawa powinna przybrać mocnego ziołowego aromatu. Na koniec dodajemy masło, żeby potrawa nabrała blasku i aksamitnego smaku. Tak przygotowane danie można podawać z bagietkami, ryżem lub makaronem.