Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne risotto z pieczarkami w pysznie zapiekanych paprykach . Risotto smakuje wybornie, papryki są miękkie wprost się rozpadają w ustach, góra smacznie zapieczona. Po prostu pyszne.
naczynie żaroodporne, patelnia, tarka,
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 83
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 72
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 83
To jedno z tych dań, które inspirują nas, aby udać się w kulinarną podróż do...
Odsłon: 72
Składniki
Cebulkę ze szczypiorkiem umyć, pokroić w prążki, pieczarki oczyścić, pokroić w kostkę. Na głębokiej patelni rozgrzać masło, włożyć cebule , pieczarki oraz ryż. Poddusić ciągle mieszając, dodać około 250 - 300 ml. wody. Dodać kostkę bulionową, dobrze wymieszać i dusić pod przykryciem około 25 minut, dodając puszkę pokrojonych odsączonych z zalewy pomidorów. Papryki umyć, oczyści z nasionek, przekroić na pół. Żaroodporne naczynie wysmarować lekko masłem włożyć niewielką część risotta. Do reszty risotta dodać starty ser i napełnić papryki. Włożyć do nagrzanego piekarnika 150 - 160 stopni ( termo obieg ) i zapiekać do miękkości papryk. W razie konieczności naczynie zakryci pokrywą lub papierem do pieczenia lub folią spożywczą.