Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z boczkiem i serem"
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12018
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1163
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 24
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 34
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 990
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 30
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12018
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1163
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 24
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 34
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 990
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 30
Składniki
Mięso opłucz, osusz i rozkrój na dosyć cienki szeroki płat. Oprósz solą, pieprzem. Zioła drobniutko posiekaj i wymieszaj. Ser przypraw solą, świeżo zmielonym czarnym pieprzem, kurkumą. Wsyp kaszę manną i wszystko wymieszaj.
Płat mięsa posyp świeżymi ziołami. Na wierzchu rozłóż ser. Zwiń mięso w rulon, owiń sznurkiem. Przełóż roladę do brytfanki. Obłóż płatami boczku. Piecz 1,5 godziny w temp. 180°C.
CZAS: około 2,5 godz.Źródło: Dobry Tydzień