Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Rolada z boczku z czosnkiem"
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 198
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 198
Składniki
Boczek opłucz, osusz papierowym ręcznikiem. Czosnek obierz, przeciśnij przez praskę. Dokładnie natrzyj boczek ze wszystkich stron, a potem oprósz solą i pieprzem. Mięso jak najciaśniej zwiń, zwiąż sznurkiem do wędlin.
Olej rozgrzej w brytfannie lub szerokim rondlu. Włóż roladę, obsmaż ze wszystkich stron. Podlej wodą, przykryj. Gotuj do miękkości na małym ogniu ok. godziny.Źródło: Chwila dla Ciebie