Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka dietetyczna rolada w której można przemycić porcję warzyw a nawet dwie bo marchewka i por tworzą zgrany duet. Polecam na obiad dla całej rodziny.
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 51
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 161
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 81
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 160
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4694
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 51
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 161
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 81
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 160
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4694
Składniki
Mięso z indyka nacinam w kilku miejscach żeby uzyskać jeden cieńszy płat. Delikatnie go rozbijam ale nie za mocno. Posypuje solą, pieprzem, przyprawą do indyka. Odstawiam na godzinę.
W tym czasie por kroję drobno i przesmażam na maśle klarowanym. Marchewkę obieram i ścieram na tarce jarzynowej i też przesmażam na maśle. Doprawiam sola pieprzem.Na filecie z indyka układam rządek marchewki, obok rządek pora, znowu marchew i por, na wierzchu układam mozzarelle plastry.
Zwijam ciasno wzdłuż krótkiego boku i związuję nitką. Roladę obsmażam z każdej strony i duszę potem w brytfannie, na maśle klarowanym, od czasu do czasu obracam i podlewam wodą. Smażę około godzina i 15 minut.