Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada z karkówki z serem feta"
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 204
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5189
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1831
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 204
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5189
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1831
Składniki
Mięso umyj i osusz. Rozetnij wzdłuż, nie przecinając do końca. Rozbij tłuczkiem tak, by powstał gruby płat. Rozłóż go i natrzyj posiekanym drobniutko czosnkiem oraz pieprzem cayenne i papryką. Posyp szczyptą soli i pieprzu. Odstaw na godzinę.
Ser pokrusz, wymieszaj z ziołami. Rozłóż na mięsie i zwiń ściśle w roladę. Ro ladę obwiąż bawełnianym sznurkiem i obsmaż na rozgrzanym oleju. Mięso przełóż do wysmarowanego olejem naczynia. Piecz ok. 70 minut w 160°C pod przykryciem.
Cebulę obierz, posiekaj, podsmaż z rozmarynem i solą na oleju. Soczewicę ugotuj do miękkości, groszek sparz, domieszaj cebulę, podsmaż.
Z rolady zdejmij sznurek, pokrój ją na plastry. Podawaj z soczewicą z groszkiem oraz z sosem pieczeniowym.Źródło: Naj