Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna rolada z piersi indyka, nadziewana pieczarkami i brokułem. Polana grzybowym sosikiem, w towarzystwie białej kapustki i kluseczek lub ziemniaczków, rewelacja:)
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 24
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4486
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 375
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 47
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 24
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4486
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 375
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 47
Składniki
Pieczarki obieramy i kroimy w półplasterki. Cebulę obieramy i kroimy w kosteczkę. Rozgrzewamy 2 łyżki oleju i wrzucamy cebulę, szklimy około 5 minut. Następnie dodajemy pieczarki, obsypujemy odrobiną soli i pieprzu. Podsmażamy około 10 minut. Zostawiamy na chwilę do przestygnięcia.
Brokuła myjemy, dzielimy na małe różyczki i podgotowujemy na półmiękko.
Mięso myjemy i osuszamy. Rozbijmy delikatnie z jednej strony przez folię spożywczą, uważając aby nie uszkodzić mięsa. Rozbite mięso delikatnie solimy i pieprzymy oraz obsypujemy natką pietruszki, nakładamy pieczarki, brokuły, a następnie zwijamy w roladę i zwijamy nitką, tak aby nadzienie nie wyciekało.
Na patelni rozgrzewamy 3 łyżki oleju, wkładamy zwiniętą roladę i obsmażamy po kilka minut z każdej strony. Następnie przekładamy do naczynia żaroodpornego i zalewamy bulionem grzybowym. Wkładamy do nagrzanego do 190 stopni piekarnika i pieczemy około 60 minut, co jakiś czas obracając i polewając bulionem. Wyjmujemy i odstawiamy na chwilę aby mięso odpoczęło.
Roladę wyjmujemy odwijamy z nitki i kroimy na plastry. Większość bulionu przelewamy do szerokiego garnka, wstawiamy na kuchenkę i dodajemy 1 łyżkę masła. W pozostawionym bulionie roztrzepujemy mąkę. W gotującym się bulionie rozprowadzamy roztrzepaną mąkę, szybko mieszamy i zagotowujemy. Następnie wkładamy mięso i chwilę podgrzewamy. Podajemy polane sosem z ulubionymi dodatkami.