Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki na sposób tajski"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 29
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2695
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 29
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 29
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2695
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1130
Składniki
Pędy bambusa i chili osączyć z zalewy. Papryczkę posiekać. Dymki umyć. Cebulki pokroić w plastry, szczypior posiekać.
Wołowinę umyć, osuszyć, delikatnie rozbić, oprószyć pieprzem, rozłożyć cebulę, połowę chili, bambus, zwinąć, spiąć wykałaczkami.
Na patelni rozgrzać 2-3 łyżki oliwy, podsmażyć obrany i posiekany czosnek oraz pozostałą część chili, dołożyć roladki, każdą dokładnie obsmażyć z każdej strony, podlać sosem ostrygowym, sosem rybnym i bulionem, dodać starty na tarce imbir, dusić do miękkości ok. 1,5 godz. na małym ogniu i pod przykryciem.
Przed podaniem sos doprawić pieprzem (z solą trzeba uważać, bo orientalne sosy są dość słone), a roladki posypać drobno posiekanym szczypiorkiem.
Zamiast sosów ostrygowego i rybnego możesz dodać po 1 łyżce sosu sojowego i pasty curry, a połowę bulionu zastąpić mlekiem kokosowym.
ok. 110 minut.Źródło: Twoje Imperium