Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki wołowe z grilla"
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 204
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5176
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1826
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 204
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5176
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1826
Składniki
Mięso umyj, osusz papierowym ręcznikiem. Przykryj folią spożywczą i delikatnie rozbij tłuczkiem. Do miseczki wlej sos sojowy, sok z cytryny oraz olej. Dodaj miód, przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszaj. Tak przygotowaną marynatą polej mięso. Przykryj i włóż do lodówki na ok. 60 min.
Z papryk usuń gniazda nasienne, opłucz pod bieżącą wodą i osusz. Warzywa pokrój w cienkie słupki.
Na plastrach mięsa rozłóż paski papryki (tak, żeby wystawały poza mięso). Zwiń ciasno w roladki, zepnij wykałaczkami lub obwiąż bawełnianą nicią. Roladki ułóż na aluminiowej tacce grillowej, oprósz pieprzem. Piecz na mocno rozgrzanym grillu, aż mięso delikatnie się zrumieni.
W trakcie grillowania obracaj mięso, aby równomiernie się upiekło i smaruj marynatą, by nie było zbyt suche.
Rada: Do roladek można wykorzystać inne warzywa, np. marchewkę, cukinię (nie obieraj jej ze skóry), szczypiorek lub seler naciowy.
(bez czasu oczekiwania): 20 minut. Sztuka: 260 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie