Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z indyka w plastrach boczku"
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 154
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 571
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1532
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 154
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 571
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1532
Składniki
Cebulę drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj drobno pokrojone pieczarki i całość podsmaż. Dopraw solą, pieprzem.
Filet z indyka rozbij na dość cienkie płaty. Na folii aluminiowej ułóż plastry boczku, na nich rozbite kawałki mięsa. Dopraw wg uznania (uwaga, boczek może być słony). Na mięsie rozłóż pieczarki. Zwiń.
Roladki zawiń w folię aluminiową. Ułóż w naczyniu do zapiekania. Piecz w 200oC 30-40 minut. Po tym czasie wyjmij, rozwiń z folii i ponownie włóż do piekarnika – do czasu, aż boczek się zrumieni.
Do środka roladek możesz też włożyć cienkie paseczki czerwonej papryki – po przekrojeniu będą wyglądały bardzo dekoracyjnie.Źródło: Świat kobiety