Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Roladki z indyka z boczkiem"
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 76
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 40
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 76
Cukinia faszerowana mielonym mięsem wieprzowym plus rozpływający się ser i id...
Odsłon: 40
Składniki
Filet umyć, osuszyć, podzielić na pięć plastrów. Mięso rozbić tłuczkiem, oprószyć solą.
Serek zmiksować z odsączonymi z zalewy pomidorami i czosnkiem. Pasta powinna być dość gęsta (można ją rozrzedzić 1-2 łyżkami zalewy). Rozkładać na zakładkę po 3 plastry boczku, na to wyłożyć filet, rozsmarować pastę, rozłożyć pokrojone w plasterki oliwki. Zwinąć w roladki, spiąć wykałaczkami, wstawić w naczyniu żaroodpornym do piekarnika nagrzanego do 180°C na 40 min.
Z masła, mąki i mleka przygotować sos beszamelowy. Zalać nim mięso, piec kolejne 10 min, posypać natką.
ok. 60 minutŹródło: Twoje Imperium