Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z pieczarkami to ciekawa propozycja dania obiadowego, która podpasuje całej rodzinie, także najmłodszym. Wewnątrz znajdują się nie tylko grzyby, ale również mozzarella, która scala razem cały farsz i nadaje mu ciekawego smaku.
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 97
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12049
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1252
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 53
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 52
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1115
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 97
Bardzo pożywne i smaczne danie jednogarnkowe,które urzeknie każdego . Polecan...
Odsłon: 12049
Jeśli jesteś fanem kuchni włoskiej, lubisz eksperymentować ze smakami i nie z...
Odsłon: 1252
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 53
Bardzo zdrowy smaczny i aromatyczny syrop z kwiatów czarnego bzu.
Odsłon: 52
Placek po węgiersku to wyjątkowe połączenie chrupiącego na zewnątrz i miękkie...
Odsłon: 1115
Składniki
Mięso umyj i osusz papierowym ręcznikiem. Pokrój je na cienkie kotlety, które rozbij tłuczkiem do mięsa. Jajka ugotuj na twardo.
Cebulę obierz i pokrój w cienkie piórka. Pieczarki oczyść i posiekaj w drobną kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę. Dodaj cebulę i podsmaż ją na złoty kolor. Następnie dołóż pieczarki i smaż całość przez 15 minut, do całkowitego odparowania płynu. Zawartość patelni przenieś do miski. Do farszu dodaj posiekane drobno jajka oraz tarty ser. Wszystko wymieszaj, doprawiając do smaku solą i pieprzem.
Przygotuj mięso. Każdy kotlet natrzyj solą i pieprzem. Na każdy z nich ułóż ok. 2 łyżki farszu po jednej stronie dłuższego boku. Zwiń kotlet i uformuj roladę. Zabezpiecz ją wykałaczkami. Powtórz czynność dla pozostałych kotletów.
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy na średnim ogniu. Smaż roladki, kładąc je szwem do dołu, przez ok. 10 minut z każdej strony. Podsmażone roladki przełóż do naczynia żaroodpornego. Zalej je śmietaną wymieszaną z wodą i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180 st. Celsjusza przez 30 minut. Roladki z pieczarkami podawaj na ciepło z dodatkiem ulubionego dodatku skrobiowego i surówki.