Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Roladki z ryżowym nadzieniem"
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 105
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1749
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 58
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4749
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 105
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1749
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 58
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4749
Składniki
Czas przygotowania 60 minut. Cena porcji ok. 2,60 zł
Do umytego ryżu dodajemy posiekaną cebulę i migdały, zalewamy 300 ml wody i gotujemy ok. 20 minut. 5 minut przed końcem wsypujemy groszek, doprawiamy pieprzem i solą, delikatnie mieszamy. Odstawiamy do ostygnięcia.
Cukinie i bakłażan za pomocą obieraczki do warzyw kroimy na cienkie plastry. Z cukinii powinny nam wyjść 24 plasterki, a z bakłażana 12. Zalewamy je gorącą wodą z solą i po minucie odcedzamy. Osuszamy na bawełnianej ściereczce. Oprószamy pieprzem.
Gotujemy pokrojoną w kostkę marchewkę. Kiedy będzie miękka, miksujemy blenderem na purée, dodajemy konfiturę morelową, doprawiamy pieprzem i solą.
Układamy obok siebie na przemian 2 plasterki cukinii i 1 plaster bakłażana. Wykładamy porcję ryżu, zwijamy. Roladki spinamy wykałaczkami. Obsmażamy na rozgrzanym oleju. Podajemy polane sosem marchewkowo-morelowym.
Wartość odżywcza porcji 360 kcal Białko 9 g/Tłuszcz 17 g/Węglowodany 42 gŹródło: Rewia