Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki z szynki drobiowej"
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 45
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 102
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 45
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 102
Składniki
ok. 30 minut
Sałatę opłukać, osuszyć. Rzeżuchę opłukać, dobrze osuszyć, grubo posiekać. Serek śmietankowy utrzeć z miodem i musztardą. Wymieszać z rzeżuchą. Orzechy włoskie posiekać.
Łyżkę posiekanych orzechów odłożyć, resztę dodać do kremu serowego. Przyprawić go do smaku solą, pieprzem oraz cukrem.
Plasterki wędliny drobiowej posmarować przygotowanym kremem. Zwinąć w rożki i ułożyć na listkach sałaty. Biały ocet balsamiczny utrzeć z solą, pieprzem oraz odrobiną cukru. Dolać oliwę.
Ubić trzepaczką na jednolity sos. Skropić nim roladki. Posypać odłożonymi posiekanymi orzechami. Roladki serwować np. z chrupiącą bagietką.Źródło: Życie na gorąco