Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
O :) Polecam jako danie głównie z ziemniakami.
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 60
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 67
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 221
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 60
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 67
Śniadaniowe bułeczki z nasionami to nie tylko pyszna, ale i zdrowa propozycja...
Odsłon: 221
Składniki
Szparagi umyłem , odciąłem stwardniałe końce , obrałem , włożyłem do osolonego wrzątku , gotowałem 5 minut , osączyłem. Sznycle opłukałem , osuszyłem papierowym ręcznikiem , rozbiłem wkładając pomiędzy dwie warstwy folii spożywczej , na płaty grubości mniej więcej 1 cm. Zamarynowałem solą i pieprzem. Sznycle cienko posmarowałem musztardą i ułożyłem na nich po kilka szparagów. Zwinąłem w roladki , związałem sparzonym szczypiorem. Oprószyłem solą , pieprzem i mąką. Na głębokiej patelni rozgrzałem oliwę , włożyłem roladki i obsmażyłem na rumiano ze wszystkich stron. Podlałem białym winem i dusiłem na wolnym ogniu pod przykryciem około 15 minut, aż mięso było miękkie.