Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jedna z najczęściej jadanych zup w polskich domach.Moja propozycja jej wykonania jest dość łatwa.Rosół nie jest tłusty.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 234
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 124
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1708
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 597
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 234
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 107
Składniki
Skrzydełka należy dokładnie umyć, oczyścić z pozostałych piór itp. Następnie włożyć je garnka ok 2.5 l- 3.0 l , zalać zimną wodą pozostawiając miejsce na warzywa i postawić do gotowania na wolnym ogniu . Bez soli.
Warzywa obrać, pokroić na mniejsze kawałki ( np. marchew na ćwiartki ), cebulę przekrojoną na pół opalić nad palnikiem lub na blasze nierdzewnej na czarno - doda to koloru naszemu rosołowi ).
Po ok 45 min - 60 min gdy rosół delikatnie pyka dołożyć wszystkie świeże warzywa korzeniowe i cebulę , nadal gotować na wolnym ogniu. w tym etapie dopiero dodaję sól aby wcześniej mięso mogło oddać swój smak do powstającego bulionu. Na ok 15 min przed zakończeniem gotowania dodać lubczyk i nać pietruszki, odrobinę pieprzu, domową wegetę wedle uznania. Rosół gotuję ok 2 h na bardzo wolnym ogniu, od czasu do czasu dolewając odrobinę przegotowanej chłodnej wody aby uzupełnić wodę która wyparowała podczas gotowania , ale nie za dużą ilość.