Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rosol w niedziele to tradycja...i smakuje wszystkim :)
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 93
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 208
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4703
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 82
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 198
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 93
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 208
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4703
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 82
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 198
Składniki
Sprawiamy kurczaka(do rosolu dodaje tylko skrzydelka i czesc grzbietowa,reszte pieke na grilu na drugie danie)i wkladamy do duzego garnka.Zalewamy zimna woda,wstawiamy na kuchenke i czekamy,az sie zagotuje.W tzw.miedzyczasie zbieramy szumowiny i kroimy warzywka.
Marchew i pietruszke kroimy w slupki,seler w gruba kostke,cebule pozostawiamy w calosci(polowce)
Gdy wywar zacznie sie gotowac,zmniejszamy ogien, wrzucamy warzywa i reszte skladnikow.Rosol gotujemy na bardzo malym ogniu ok 1,5 godz.Podajemy z ryzem lub drobnym makaronem,bardzo goracy,posypany natka pietruszki.Smacznego :)