Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rösti to szwajcarska potrawa narodowa. Placki w wersji podstawowej przygotowuje się z samych ziemniaków, jednak często można spotkać je z dodatkiem boczku, sera lub sadzonym jajkiem.
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 142
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 556
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1524
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 142
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 556
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1524
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Odstaw do przestygnięcia, gdy będą zimnie obierz i zetrzyj na tarce o grubych oczkach.
Na patelni rozgrzej masło klarowane. Boczek pokrój w drobne paski, a cebulę w piórka - wszystko podsmażaj przez kilka minut.
Dodaj do boczku i cebuli ziemianki, przez chwilę porządnie mieszaj. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Gdy ziemniaki wchłoną cały tłuszcz uformuj z nich placek (masę rozprowadź na całej powierzchni patelni).
Smaż z obu stron na rumiany kolor.