Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna ryba z sosem pomidorowo-warzywnym. Idealne danie na Wigilię i nie tylko. Polecam wypróbowanie przepisu.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 856
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 105
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 185
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 856
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 105
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 185
Składniki
Rybe dzielimy na mniejsze części. Oprószamy solą i pieprzem. Obtaczamy w mące i smażymy z obu stron na złoty kolor. Wszystkie warzywa obieramy i myjemy. Cebulę kroimy w piórka. Marchewkę,pietruszkę i seler trzemy na tarce o dużych oczkach. Na patelnię wlewamy olej, wrzucamy cebulę i chwilę smażymy, dodajemy pozostałe warzywa jeszcze chwilkę smażymy. Następnie dodajemy ziele angielskie, liście laurowe i wodę. Gotujemy 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, dusimy na małym ogniu 15 minut. Rybę przekładamy do naczynia i przykrywamy sosem, możemy to zrobić warstwowo. Schładzamy w lodówce. Smacznego ;)