Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
smaczne,ciekawe,łatwe i szybkie w przyrządzeniu
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 73
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 108
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 135
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 76
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 837
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 73
Jeżeli znudził Ci się klasyczny kurczak, koniecznie wypróbuj przepis na kurcz...
Odsłon: 108
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 135
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 76
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 837
Składniki
Na samym początku dokładnie myjemy rybę,osuszamy,obsypujemy solą oraz przyprawą do ryb i zostawiamy.Przechodzimy do warzyw.Cebulę drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju.Pozostałe warzywa obieramy,myjemy i ścieramy na tarce (duże oczka).Następnie rozgrzewamy w garnku niewielką ilość oleju(dno musi być zakryte olejem) i dusimy warzywa,do miękkości , na małym ogniu,pod przykryciem (okolo 30 min) Dodajemy do warzyw zeszkloną cebulę oraz przyprawy i sok z cytryny.Pod koniec duszenia dodajemy przecier pomidorowy i dokładnie mieszamy.
W czasie duszenia się warzyw wracamy do ryby.Obtaczamy przyprawioną rybę w mące a następnie smażymy na złoty kolor na rozgrzanym oleju.Wygodnie jest pokroić sobie rybę przed smażeniem na mniejsze kawałki..Usmażoną rybę wkładamy pod warzywną kołderkę.Bardzo dobra jest też na zimno.Można podawać z ryżem,pieczywem lub ziemniakami.Smacznego ;o)