Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Ryba w bulionie warzywnym"
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 836
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 73
Napój na bazie jogurtu. Orzeźwiający, gasi pragnienie, naturalny, bez środk...
Odsłon: 836
Wiosenne smaki. Polecam.
Odsłon: 114
Deser idealny na lato - schłodzone owoce, kostki galaretki i bita śmietana. Ś...
Odsłon: 64
Prosty sposób na pyszne i kolorowe danie z patelni. Ziemniaki, szparagi i jaj...
Odsłon: 73
Składniki
Obrane, warzywa zalej 2,5 litra osolonego wrzątku. Gotuj 20 min, odsącz. Do wywaru włóż ziele, listek i ryby. Gotuj 20 min, wyjmij.
Obierz ryby ze skóry, ości i drobno posiekaj. Dodaj połowę ugotowanej, startej na tarce marchewki oraz jajka, kaszę, bułki. Przypraw masę sokiem z cytryny, solą, pieprzem. Wymieszaj.
Uformuj małe kulki i gotuj w wywarze ok. 5 min. Wyjmij pulpeciki. Do gotującego się wywaru wlej białko, zagotuj.
Wywar przecedź przez sitko, przypraw. Podaj z pulpecikami. Udekoruj natką, marchewką.
Porcje 8
60 min
Cena 3,50 zł
Kalorie 218 kcalŹródło: Takie jest życie