Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niby zwykła rybka, ale jak fajnie odmieniona :) A wystarczyła tylko natka pietruszkI i koperek ;)
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 32
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1843
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 399
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1766
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 32
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1843
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 399
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1766
Składniki
Filet pokroić na równe kawałki (jeśli mamy mrożony to nie rozmrażamy do końca, dzięki temu nie rozpadnie nam się). Rybę dobrze doprawić solą, a delikatnie pieprzem, skropić sokiem z cytryny. Zostawić na jakiś czas w lodówce. Koperek i natkę pietruszki umyć i drobno posiekać. Doprawione ryby obtoczyć w mącę, roztrzepanym jajku i bułce tartej wymieszanej z koperkiem i natką pietruszki. Następnie smażyć na mocno rozgrzanym maśle klarowanym z odrobiną oleju rzepakowego przez ok. 15-20 min, co jakiś czas obracając. Podawać z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)