Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dosc szybkie i proste w przygotowaniu oraz bardzo sycace :)
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 122
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 536
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1520
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 122
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 536
Kiedy myślimy o ekspresowej sałatce na grilla, myślimy o tym, aby nie była ta...
Odsłon: 1520
Składniki
Pierwszym krokiem bedzie wstawienie do gotowania brazowego ryzu, gdyz czas potrzebny na jego przygotowanie to okolo pol godziny, ktore wykorzystamy do zrobienia sosu:) Przygotowanie sosu (10-15 minut) Cebule i czosnek siekamy w kosteczke, oliwki w plasterki. Rozgrzewamy tluszcz, wrzucamy cebule oraz czosnek i podsmazamy. Nastepnie dodajemy oliwki i smazymy kolejne kilka minut na wolnym ogniu, po czym dodajemy caly sliiczek przecieru pomidorowego, mieszamy i podsmazamy dalej. Teraz czas na ziola oraz szczypte cukru, wszystko wedle uznania:) W miedzyczasie powinismy dolac odrobine wody, aby nam sie nic nie przypalilo. Ostatnim akcentem w przygotowaniu naszego sosu bedzie dodanie smietany i doprowadzenie sosu do wrzenia. Teraz juz tylko pozostaje wsypanie ugotowanego ryzu i wymieszanie. Smacznego ! :)