Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta zapiekanka z ryżu, tuńczyka i jajek. Świetnie smakuje podawana z klasyczną sałatką z pomidorów i cebuli.
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 127
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 36
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 36
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 64
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4538
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 127
Dzisiaj bardzo prosty , ale smaczny deserek przygotowany z galaretek i świeżo...
Odsłon: 36
Tak się złożyło, że rano zostawiłam do wyrośnięcia ciasto chlebowe, a wczesny...
Odsłon: 36
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 64
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 4538
Składniki
Ryż ugotować w osolonej wodzie.
Ryż wymieszać z tuńczykiem i jajkami, doprawić solą i pieprzem.
Tak przygotowany ryż przełożyć do żaroodpornego naczynia. Naczynie nie wymaga natłuszczania, ponieważ ilość oleju którym był zalany tuńczyk w zupełności wystarcza.
Ryż zapiekać przez około 80 minut w temperaturze 180 stopni Celsjusza. Naczynie można przykryć w trakcie zapiekania, ale nie jest to konieczne. Bez przykrycia powierzchnia ryżu jest bardziej chrupiąca.