Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sajgonki zazwyczaj smaży się w głębokim oleju, ja upiekłam je w piekarniku. Są trochę twardsze ale nie nasiąknięte tłuszczem, pyszne i mniej kaloryczne :-)
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 857
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 106
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 187
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 857
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 106
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 187
Składniki
Czosnek pokroić w kostkę i przesmażyć na rozgrzanym oleju, wsypać mieszankę warzyw, przyprawic solą, pieprzem i suszonym imbirem, dusić kilka min. Na drugiej patelni przesmażyć pierś z kurczaka pokrojoną w dosyć drobną kostkę i przyprawioną solą i pieprzem. Mięso przełożyć do warzyw, wymieszać. Papier ryżowy moczyć w letniej wodzie każdy po kilkanaście sekund, położyć na deskę, wyłożyć po ok. 1 łyżce farszu i zwijać jak krokiety. Ułozyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować olejem
i piec ok. 20-25 min. w temp. 200 stopni. Podałam z ryżem, surówką i słodkim sosem chili. Smacznego :-)