Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tajemnicą tej sałaty jest sos...
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
SOS: Wodę przegotować ostudzić, przecisnąć czosnek praską lub zetrzeć, dodać olej, ocet, cukier, sól, Vegetę, bazylię i oregano. Wszystko dobrze wymieszać, najlepiej robić to w butelce wtedy można dobrze wstrząsnąć i składniki łatwiej sie łączą. Tak przygotowany sos może kilka dni stać w lodówce. Sałatę i pomidory kroimy, dodajemy ser seta polewamy przygotowanym sosem, wszystko delikatnie mieszamy i podajemy jako przystawkę, lub dodatek do mięs, czy makaronów.