Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 72
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 162
Ten kurczak po hiszpańsku z pewnością zasmakuje wszystkim, który cenią klasyc...
Odsłon: 1216
Deser którym chciałabym się z Wami podzielić to proste ciasto bez pieczenia....
Odsłon: 72
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 162
Ten kurczak po hiszpańsku z pewnością zasmakuje wszystkim, który cenią klasyc...
Odsłon: 1216
Składniki
Obrać jabłko(gruszkę)i kalarepkę-zetrzeć na tarce z dużymi oczkami skropić sokiem z cytryny,cebulę pokroić w drobną kostkę a czocnek przecisnąć przez praskę,doprawić solą i pieprzem.
Wymieszać śmietanę z majonezem zalać warzywa.Można dodać posiekane drobno natkę pietruszki lub koper.I smacznego.
Dla nadania egzotycznego smaku można dodać pokrojonego ananasa lub brzoskwinie lub starty na drobnej tarce imbir i natkę kolędry.
Dobrze smakuje też ze świeżymi paparyką lub ogórkiem (trzeba tylko usunąć pestki)a takze z marynowanymi papryką,ogórkiem,patisonem,dynią.Wszystko zależy od nas-co nam akurat w duszy gra.