Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 27
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4506
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 375
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 50
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 27
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4506
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 375
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 50
Składniki
Rozkroić awokado na pół wzdłuż pestki. Obrać ze skórki. Jak jest bardzo miękkie, to można skórkę po prostu ściągnąć. Pokroić na kawałki. Ja kroję w ręku odcinając kawałki prost do miseczki. Nie kroję na desce. Następnie biorę połówkę cytryny, wbijam w miąższ widelec i poruszając nim w przód i w tył, i ściskając lekko cytrynę wyciskam sok prosto na kawałki awokado. Ilość soku wg uznania. Ja wyciskam sok z całej połówki. Mieszam dokładnie żeby każdy kawałek był w soku z cytryny i...zjadam. Bardzo lubię. Jak mam czas dodaję krewetki smażone na oliwie i maśle z dodatkiem czosnku i natki pietruszki.