Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Koniec lata często oznacza, że musimy pożegnać się ze świeżymi owocami i warzywami. Ich smak jesienią i zimą może się pogarszać, dlatego o wiele lepszym pomysłem jest kupowanie warzyw sezonowych. Warto przemycić je do jadłospisu w pysznej formie. Odpowiednio przyprawiona i skomponowana sałatka będzie korzystna dla naszego zdrowia oraz zachwyci nas świeżością i smakiem. Na jesienne dni proponujemy lekką sałatką z kaszą bulgur, która wykorzystuje sezonowe warzywa. Sprawdź, jak ją przyrządzić.
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 850
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 92
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 159
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2649
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2199
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 850
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 92
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 159
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2649
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2199
Składniki
Zacznij od przyrządzenia dyni. Piekarnik rozgrzej do 200 st. C. Dynię pokrój na małą, ale niezbyt drobną kostkę. Przełóż ją na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Następnie dodaj przyprawy i oliwę. Dokładnie rozprowadź je po dyni za pomocą rąk. Następnie wsuń blachę do piekarnika na 35-40 minut. W połowie pieczenia przemieszaj dynię. Kiedy będzie gotowa, wyjmij ją z piekarnika i pozostaw do wystygnięcia.
Kaszę gotujemy w małym garnku z odrobiną soli do miękkości. Po ok. 15 minutach będzie gotowa. Odstaw ją do wystygnięcia.
Nasiona słonecznika wysyp na suchą patelnię i praż przez kilka minut na średnim ogniu.
Kiedy składniki nie będą już gorące, przejdź do przygotowania sałatki. Do dużej miski wrzuć dynię, kaszę i szpinak, a następnie lekko przemieszaj. Na końcu posyp sałatkę pokruszonym serem feta oraz prażonym słonecznikiem. Skrop ją octem balsamicznym.