Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie danie
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 849
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 144
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2644
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2169
Dzisiaj rybki, którymi nie mogłam się najeść i nacieszyć oko. Rybki wyszły pr...
Odsłon: 849
Dzisiaj danie składające się z makaronu sera białego oraz truskawek. Jest to...
Odsłon: 88
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 144
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2644
Można zamknąć w słoikach cudowny smak lubczyku i delektować się nim zimą. Pas...
Odsłon: 2169
Składniki
Sałatę przebrać, przemyć, wysuszyć, porwać na duże kawałki i ułożyć na półmisku.
Chleb położyć na rozgrzanym ruszcie, smażyć przez kilka sekund, odwrócić i podsmażyć z drugiej strony. Zdjąć chleb z rusztu
Położyć na ruszcie plasterki szynki. Obsmażać, póki nie pojawią się na nich ślady od kratki.
Obsmażone plasterki szynki pokroić w paski.
Cebulę pokroić w krążki.
Awokado obrać, pokroić w cienkie plasterki lub w drobną kostkę.
Skropić plasterki awokado sokiem z cytryny.
Żeby zrobić sos, należy wsypać cukier do miseczki z octem wymieszać trzepaczką, póki cukier się całkowicie nie rozpuści.
Dodać sos sojowy. Wymieszać.
Cienką strużką wlać olej i ubić sos trzepaczką na jednolitą masę.
Dodać sos pomidorowy i jeszcze raz wymieszać.
Bryndzę rozgnieść widelcem.
Wycisnąć czosnek.
Dokładnie wymieszać bryndzę z czosnkiem
Posmarować kromki podsmażonego chleba otrzymaną pastą serową.
Do liści sałaty i rukoli dodać podsmażoną na grillu szynkę, cebulę i awokado.