Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Sandacz z ryżem, fasolką i marchewką"
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3715
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 120
Pyszne spaghetti z pulpecikami w aromatycznym sosie pomidorowym. Proste w prz...
Odsłon: 25
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 74
Doskonałe danie na obiad jak i na kolację. Szybkie w przygotowaniu i tak samo...
Odsłon: 3715
Prawdziwy żur jest gęsty, kwaśny i wyrazisty w smaku. Jest to bardzo zdrowa...
Odsłon: 120
Pyszne spaghetti z pulpecikami w aromatycznym sosie pomidorowym. Proste w prz...
Odsłon: 25
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 74
Składniki
Ryż wrzucić na posolony wrzątek, gotować 18-20 minut. Fasolkę oczyścić. Marchewki obrać, rozkroić wzdłuż, pokroić w półplasterki.
Fasolkę i marchewkę wrzucić na posolony wrzątek, gotować około 8 minut. Filety rybne skropić połową soku z cytryny. Posypać solą i pieprzem. Na chwilę odstawić do macerowania, potem oprószyć z obu stron mąką.
Kłaść na rozgrzany tłuszcz, smażyć po 2-3 minuty. Mleko zagotować z bulionem. Zagęścić zasmażką błyskawiczną. Gotować minutę. Przyprawić do smaku cukrem, solą, pieprzem i resztą soku z cytryny. Ugotowany ryż i warzywa odcedzić, wyłożyć na talerze.
Obok położyć kawałki usmażonej ryby. Polać sosem. Posypać posiekanym koperkiem. Danie ewentualnie udekorować cząstkami cytryny.
Czas przygotowania: około 35 minutŹródło: Życie na gorąco