Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tak przygotowany schab w plastrach pieczony w rękawie to idealny pomysł na obiad, bo jest szybki i prosty. Jednocześnie marynata sprawia, że mięso smakuje każdemu członkowi rodziny!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 68
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1564
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 179
Łatwe do zrobienia i szybkie do zjedzenia.
Odsłon: 598
Bulion warzywny jest podstawą do przygotowania wielu zup i sosów. Jest niskok...
Odsłon: 68
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1564
Składniki
W małej szklance przygotuj marynatę. Wymieszaj olej lub oliwę z oliwek z musztardą, miodem, majerankiem, tymiankiem, solą i pieprzem.
Obierz ziemniaki, umyj pod bieżącą wodą i pokrój na średniej wielkości kostki. Im mniejsze, tym szybciej będą miękkie. Posyp rozmarynem (świeżym albo suszonym), lekko skrop olejem, solą i pieprzem.
Teraz przygotuj mięso. Gotowy schab umyj, wytrzyj ręcznikiem papierowym w celu osuszenia, a następnie pokrój w plastry. Każdą ze stron posól i popieprz. Przełóż do większego naczynia, zalej marynatą i wymieszaj.
Cebulę obierz, opłucz pod bieżącą wodą i pokrój w drobną kostkę. Czosnek również obierz ze skorupki, zgnieć i posiekaj. Możesz też przecisnąć przez praskę.
Do rękawa przełóż ziemniaki, wsyp cebulę z czosnkiem, a następnie włóż mięso. Zamknij szczelnie worek i obróć nim w taki sposób, aby składniki się wymieszały.
Ułóż worek z całą zawartością w naczyniu żaroodpornym. Nakłuj go w dwóch miejscach.
Piecz w piekarniku rozgrzanym do 190 stopni Celsjusza około 50 minut. Po tym czasie ostrożnie rozetnij worek. Piecz jeszcze przez 10 minut w 200 stopniach Celsjusza bez termoobiegu, aby mięso i warzywa lekko się zarumieniły.