Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takich schabowych jeszcze nie jedliście. Połączenie tych składników, to prawdziwe działo kulinarne. Kotlety schabowe w tradycyjnej panierce, ile można jeść ciągle to samo. Dziele się dziś z Wami genialnym przepisem na schab pod pierzynką z cebuli. Tak dobrego schabu jeszcze nie jadłam. Polecam.
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 174
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 232
Piękna pogoda, dużo wolnego, warto zjeść pyszny obiad w plenerze. Proponujemy...
Odsłon: 174
Smaczny sposób na wykorzystanie mięsa z rosołu, mięso jest soczyste, aromatyc...
Odsłon: 232
Składniki
1. Mięso myję, osuszam, kroję w plastry, delikatnie rozbijam. Doprawiam pieprzem oraz solą, obtaczam w mące i smażę na rozgrzanym oleju. Po usmażeniu układam w naczyniu.
2. Cebulę obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju około 5 minut, następnie podlewam wodą, doprawiam gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem i gotuję 15 minut. 3. Na koniec sos zagęszczam mąką rozrobioną w małej ilości wody i gotuję do chwili zagotowania. 4. Sosem polewam mięso, posypuję posiekanym szczypiorkiem i podaję z ziemniakami. 5. Smacznego.