Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mięciutkie i kruche plastry mięsa w aromatycznym sosie chrzanowym.
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 21
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1752
Ozorki wieprzowe to cenne źródło witamin szczególnie z grupy B, potas, fosfor...
Odsłon: 21
Pyszne i kruche ciasto z truskawkami z dodatkiem kruszonki poprostu poezja sm...
Odsłon: 1823
Pyszny i szybki sposób na ciepły posiłek obiad czy kolację gdy nie masz za du...
Odsłon: 397
Zapiekanki są pyszne. U mnie tym razem zapiekanka już podzielona na porcje. M...
Odsłon: 1752
Składniki
Schab pokroić na plastry i delikatnie rozbić tłuczkiem. Ponakłuwać widelcem. Na rozgrzanej oliwie obsmażyć mięso z obu stron na złoty kolor. Dodać pokrojoną w piórka cebulę i zmiażdżone ząbki czosnku. Smażyć przez chwilę. Wlać bulion dodać, liście laurowe, ziele angielskie, sól oraz pieprz. Gotować pod przykryciem aż mięso będzie kruche. Po tym czasie dodać chrzan i śmietanę. Chwilkę gotować, aż sos zacznie gęstnieć. Mąkę połączyć z odrobiną zimnej wody i wlać cienkim strumieniem ciągle mieszając . Zagotować. Na koniec dodać pęczek posiekanego koperku. Smacznego chrzan można pominąć można dodać odrobinę papryki słodkiej dla lepszego koloru sosu