Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Schab ze szpinakiem i parmezanem"
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 22
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2683
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1125
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 22
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2683
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1125
Składniki
ok. 30 min• Porcja 300 kcal • Koszt porcji ok. 3,60 zł • Przepis dla 4 osób
Kotlety rozbij cieniutko przez folię spożywczą. Z obu stron oprósz solą i pieprzem.
Listki szpinaku drobno posiekaj. Rozgrzej patelnię, wlej troszkę oleju i zeszklij na nim przepuszczony przez praskę czosnek. Następnie zwiększ ogień, dołóż szpinak i podsmaż około 1/2 minuty.
Na każdym kotlecie rozłóż porcję szpinaku, posyp tartym serem (możesz też wymieszać szpinak z serem). Złóż kotlety na pół.
Panieruj złożone schabowe w następującej kolejności: najpierw w mące, potem w roztrzepanym jajku i na końcu w płatkach kukurydzianych.
Smaż kotlety z obu stron na rozgrzanej patelni, ale niezbyt wielkim ogniu, bo płatki kukurydziane mogą się przypalić.Źródło: Kobieta i życie