Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serkowe zawijańce"
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 373
Kluski kładzione inaczej zwane ciepane . Dodatek obiadu do sosu czy mięs . Al...
Odsłon: 373
Składniki
Plasterki sera rozłóż na blasze wyłożonej folią aluminiową tak, aby jeden zachodził na drugi. Na chwilę wstaw do rozgrzanego piekarnika, aby plasterki się skleiły. Następnie wyjmij i ostudź.
Paprykę, por i marchew umyj i pokrój w paski. Zblanszuj 2-3 min. Twarożek i masło połącz, dopraw solą, białym i czarnym pieprzem. Masę rozsmaruj na żółtym serze, ułóż paseczki warzyw. Zwiń w roladę. Włóż do lodówki, by ser nieco stwardniał. Przed podaniem pokrój w plastry, wbij w nie wykałaczki z winogronami i kawałkami pomarańczy.Źródło: Świat kobiety