Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik z wiaderka, który zawsze wychodzi, jest z pewnością marzeniem wielu początkujących kucharzy. Tymczasem nie jest on wcale trudny do przygotowania. Oto przepis na najprostszy i jeden z najsmaczniejszych serników, który znany jest też jako krakowski. Sernik z wiaderka Choć utarło się przekonanie, że sernik z wiaderka nie może wyjść tak dobrze, jak ten z mielonego białego twarogu, to wcale nieprawda. Co więcej, pozwoli ci na zaoszczędzenie czasu spędzonego w kuchni. Przepis na sernik z wiaderka będzie idealny dla wszystkich zabieganych i tych, którzy nie przepadają za pieczeniem. Ciasto wychodzi tak dobre, że goście nie zauważą nawet, że jego bazą jest ser z wiaderka. Sernik z wiaderka, który zawsze wychodzi Jak zrobić idealny sernik z wiaderka? Przede wszystkim powinien wyjść perfekcyjnie kremowy i puszysty - tak, żeby rozpływać się w ustach przy każdym gryzie. W sklepie wybierz więc produkty o wysokiej jakości, a w domu - postępuj zgodnie z wszystkimi etapami przepisu na sernik z wiaderka. Przepis na sernik z wiaderka Twoim cukierniczym wyzwaniem będzie stworzenie ciasta, a następnie masy serowej. Pamiętaj, aby dobrze wypiec podstawę sernika, a nadzienie - odpowiednio zmiksować, by było idealnie gładkie. Potem pozostaje tylko włożyć formę do piekarnika i uzbroić się w cierpliwość. Najlepiej smakuje oprószony cukrem pudrem.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 126
Lody przygotowane z przepisu KORAL oto link do przepisu; https://smaker.pl/pr...
Odsłon: 1713
Potrawa rodem z Prowansji, ale rozpowszechniona w krajach śródziemnomorskich...
Odsłon: 600
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 237
Nigdy nie przybierałam się do kiszenia ogórków bez chrzanu w kuchni. Tym raze...
Odsłon: 108
Składniki
Przygotuj ciasto. W misce utrzyj ze sobą masło z cukrem pudrem na puch. Dodaj przesianą mąkę i miksuj wszystko razem do połączenia składników. Ciasto podziel na 2 części w proporcjach: 1/3 i 2/3.
Większą część ciasta rozwałkuj na stolnicy podsypanej mąką na grubość ok. 7 mm. Wyłóż nim blachę do ciasta wyłożoną papierem do pieczenia o rozmiarze 20x30 cm. Wstaw blaszkę na godzinę do lodówki.
Do mniejszej części ciasta dodaj jajko i dobrze wymieszaj. Uformuj kulkę i owiń ją folią. Wstaw także do lodówki na przynajmniej godzinę.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. Celsjusza. Ciasto w blaszce ponakłuwaj widelcem w wielu miejscach i podpiecz je przez 15 minut lub do lekkiego zrumienienia. Wyjmij i ostudź.
Mniejszą część ciasta rozwałkować na grubość ok. 5 mm. Ostrym nożem pokrój je w paski i ostrożnie poukładaj na tacy. Wstaw do lodówki do czasu ich użycia.
Przygotuj masę serową. Przełóż ser z wiaderka do dużej miski. Wmieszaj do niego połowę cukru. Dodaj śmietanę, skórkę pomarańczową i rodzynki. Dobrze wymieszaj. Ubij jajka i żółtka z pozostałym cukrem. Dodaj je do masy serowej. Na koniec wmieszaj przesianą mąkę. Masę wylej na podpieczony wcześniej spód. Na wierzchu połóż paski, formując kratkę. Posmaruj ją rozbełtanym jajkiem.
Piekarnik rozgrzej do temperatury 180 st. Celsjusza. Sernik z wiaderka, który zawsze wychodzi, piecz przez 40 minut, do suchego patyczka. Paski na wierzchu powinny być ładnie zarumienione. Po wyjęciu przestudź. Przed podaniem ciasta posyp je cukrem pudrem.