Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten przepis jest dla miłośników kuchni azjatyckiej. Składniki marynaty dobrałam tak, by ostre przyprawy nie brały góry nad delikatniejszymi, a całość dała wyraz smaków kuchni azjatyckiej.
Blacha do pieczenia, miska, łyżeczka
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 416
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19580
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 160
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 20
Czarny bez w Wielkopolsce nazywany jest hyćką i rośnie dosłownie wszędzie. Z...
Odsłon: 87
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 416
Jak zrobić karkówkę z grilla? nic prostszego- rzućcie okiem :)
Odsłon: 19580
Składniki
W misce gromadzimy wszystkie składniki marynaty.
Dokładnie mieszamy
Dodajemy skrzydełka i dokładnie masujemy, aby mięso otoczyło się w marynacie
Odstawiamy na godzinę pod folią, aby skrzydełka naciągnęły marynatą.
Układamy na blasze do pieczenia i pieczemy w piekarniku na opcji góra -dol przez pół godziny w temperaturze 200 stopni Celsjusza
Po pół godzinie odwracamy skrzydełka, dodajemy około 50 ml wody na blachę i dalej pieczemy przez pół godziny.
Podajemy z ryżem i dowolnie wybranym sosem. U mnie słodki chili sos.