Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Śląskie zrazy zawijane"
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 93
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 211
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4715
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 83
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 93
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 211
Wykorzystaj ugotowane mięso i warzywa w rosole na pyszny farsz do pierogów lu...
Odsłon: 4715
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 83
Składniki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Ogórki pokroić w słupki. Cebulę obrać, pokroić w pół- plasterki. Plastry wołowiny opłukać, osuszyć, ułożyć na deseczce i dobrze rozbić. Mięso oprószyć solą oraz pieprzem. Każdy plaster posmarować musztardą. Przykryć plasterkiem boczku, położyć porcję ogórków oraz cebuli. Potem zwinąć, spiąć wykałaczkami, ew. jeszcze raz posolić. Zrazy zrumienić na 2 łyżkach masła. Przełożyć do garnka.
Kostkę rozpuścić w szklance ciepłej wody. Połowę wlać do mięsa. Dusić do miękkości. Następnie zrazy wyjąć z garnka. Sos z duszenia wymieszać z resztą rozpuszczonej Kostki Mięsnej Winiary. Całość zagęścić mąką ziemniaczaną wymieszaną z odrobiną zimnej wody. Ponownie zagotować. Dodać łyżkę masła. Zrazy ponownie włożyć do sosu. Mocno razem podgrzać. Podawać z ziemniakami ugotowanymi w posolonej wodzie.Źródło: Tina