Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniale matiasy w oleju z przyprawami korzennymi, wraz z dodatkiem cebulki. Mniaaaam!!
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 209
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 94
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 93
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5733
Potrawa, którą wymyśliłam jest nie tylko dla jaroszy. Zjadacze mięsa mogą zro...
Odsłon: 209
Smażone ćwiartki z kurczaka podane z ziemniakami i sałatką warzywną z warzyw.
Odsłon: 94
Wspaniałe polędwiczki, w których elegancja spotyka się z aromatem i smakiem,...
Odsłon: 93
Wyjątkowe Tiramisu Truskawkowe to kwintesencja letniego raju zamknięta w dese...
Odsłon: 5733
Składniki
Matiasy moczymy w zimnej wodzie pol godzinki, odcedzamy i osuszamy. Kroimy na kawalki. W miseczce mieszamy musztardę, sok z cytryny, miód i olej. Dodajemy połamany liść laurowy, pieprz, mielone goździki, szczypte swiezo tartego muskatu, cynamon, imbir i roztarte w moździerzu ziele angielskie. Wszystko dokładnie mieszamy. Do polmiska wykladamy warstwe sledzi, posypujemy drobno pokrojona cebulka, nastepnie znowu warstwa sledzi i cebulka. Zalewamy przygotowana marynata. Sledzie beda najlepsze na trzeci dzien, po dokladnym przegryzieniu sie smakow. Do tego chlebek z maslem - pycha!