Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Smażony łosoś na sałatce"
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 68
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 176
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 191
Doskonale przygotowany pieczony kurczak jest prosty w wykonaniu i niezawodny...
Odsłon: 68
Duża ilość marchewki sprawi,że zupa pieczarkowa będzie miała ładny kolor i ci...
Odsłon: 176
Doprawione jak falafle.
Odsłon: 191
Składniki
Łososia opłucz, osusz, pokrój w plasterki. Obierz i posiekaj 2 cm imbiru. Wymieszaj go z 2 łyżkami oleju, sosem sojowym, solą oraz pieprzem do smaku. Marynatą posmaruj łososia. Odstaw na około godzinę w chłodne miejsce.
Czosnek obierz, posiekaj. Wymieszaj w misce z 2 łyżkami wody, oleju i soku wyciśniętego z cytryny. Dopraw sos do smaku solą oraz pieprzem. Szpinak umyj, osusz. Cukinię pokrój w plasterki. Przesmaż na łyżce oleju, ostudź.
Łososia nadziej na szpadki. Usmaż na łyżce oleju. Do miski z sosem włóż usmażoną cukinię oraz liście szpinaku. Wymieszaj starannie, posyp 1-2 łyżkami zrumienionych orzeszków. Podawaj z łososiem.
Czas ok. 30 min; porcja – 310 kcal, cena 4,50 zł.Źródło: Świat kobiety