Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
S.azona karkoweczka z marynaty
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 31
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 34
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2701
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 31
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 34
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2701
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1132
Składniki
Mięso umyć, osuszyć I pokroić na 4 - 6 plastrów. Przełożyć do glinianki lub garnka dodać przyprawę do gyrosa, paprykę wedzoną, Sól, pieprz, czosnek ( wszystkiego według uznania ), dodać 8 łyżek sosu sojowego. Wszystko dobrze wymieszać tak aby mięso było dobrze oblepione przyprawami, przykryć i odstawić do lodówki na 12- 14 godzin. Po tym vczasie wyjąć z lodówki dodać po łyżce ziół prowansalskich, bazyli i oregano całość ponownie dokładnie wymieszaj. Na dużej patelni rozgrzać 2 - 3 łyżki oleju ciasno ułożyć mięso i smażyć na średnim ogniu, aż się mocno przypiecze z każdej strony zdjąć z patelni i osuszyć z oleju na papierowym ręczniku. Podawać z frytkami i warzywami z patelni lub surówka z białej kapusty. SMACZNEGO!!!