Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja obiadowo-kolacyjna: makaron przygotowany z cienko pokrojonej cukinii podany z boczkiem i papryką. Mało wyrazisty smak cukinii został podkreślony czosnkiem i harissą.
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4892
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 171
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 359
Piersi kurczaka nadziewane serem i zielonymi szparagami, zawinięte w plastry...
Odsłon: 4892
Przygotuj się na wyjątkowy posiłek, który zaspokoi Twoje kulinarne pragnienia...
Odsłon: 171
Zrobienie naleśników to dla mnie nie nowina i uważam, że ciasto zawsze jest d...
Odsłon: 359
Składniki
Boczek lub wędzonkę kroimy w kostkę, wrzucamy na patelnię i podsmażamy do czasu aż wytopi się tłuszcz. Następnie dodajemy drobno posiekany czosnek i mieszając podsmażamy 1-2 min pilnując by się nie przypalił. Paprykę oczyszczamy z nasion, kroimy w kostkę i dodajemy na patelnię. Dusimy razem z boczkiem 2-3 min. Na koniec dodajemy pokrojoną w cienkie paseczki cukinię. Całość doprawiamy solą, pieprzem i harissą i mieszając dusimy do czasu uzyskania odpowiedniej miękkości. Podajemy od razu po przygotowaniu.