Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super smaczne i kaloryczne danie na obiad.
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 108
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1752
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 61
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4782
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 108
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1752
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 61
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4782
Składniki
Wykonanie sosu pomidorowego: Pomidory rozgotować z cebulą, czosnkiem oraz przyprawami, dusić na wolnym ogniu aż sos zgęstnieje. Można zaciągnąć śmietanką.
Wykonanie pulpetów: Mięso mielone wymieszać z zmiażdżonym czosnkiem , drobno pokrojoną natką pietruszki, wyciśniętą bułką i startym jabłkiem. Dodać startą skórkę z cytryny, jaja, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Dokładnie wymieszać formować pulpety i usmażyć na oleju. Następnie włożyć do sosu pomidorowego i gotować powoli około 20 minut. Ugotowane wcześniej spaghetti polać sosem, ułożyć pulpety i posypać natką pietruszki.