Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Suflet z mielonym mięsem"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4946
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 185
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 125
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1792
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4946
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 185
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 125
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1792
Składniki
ok. 60 minut • Porcja 350 kcal • Koszt porcji ok. 5,50 zł • Przepis dla 4 osób
Cebulę i czosnek drobno posiekaj i zeszklij na oleju. Dodaj mięso i smaż, mieszając, około 10 minut. Dodaj tymianek, wymieszaj, dopraw solą pieprzem i słodką papryką.
Ziemniaki ugotuj w osolonej wodzie, przepuść przez praskę i wymieszaj z 2 łyżkami masła, śmietaną i startą na tarce o grubych oczkach mozzarellą. Dopraw gałką muszkatołową.
Na dnie lekko natłuszczonego naczynia żaroodpornego rozłóż podsmażone mięso. Przykryj je ziemniaczanym purée, obficie posyp bułką tartą i skrop pozostałym roztopionym masłem.
Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i zapiekaj, aż wierzch się przyrumieni – około 30 minut. Przed podaniem posyp suflet posiekanym szczypiorkiem (można też tymiankiem lub natką).Źródło: Kobieta i życie