Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mojego świątecznego karpia przygotowałam częściowo od siebie , a trochę podpatrzyłam pana. Strzelczyka. Spodobał mi się przepis na przygotowanie karpia w jego wykonaniu i wypróbowałam częściowo. Karp wyszedł bardzo smaczny, skórka krucha a mięsko po prostu rozpływało się w ustach. Polecam
nóż, ręcznik papierowy, miski, patelnia, widelec,
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 22
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2682
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1124
Idealna sałatka na lunch do pracy lub kolację.
Odsłon: 22
Filet z kurczaka wędzony na gorąco, w 1 godzinę w grillo- wędzarni.
Odsłon: 21
Najlepsza wiosenna surówka z młodej kapusty, ogórka zielonego i czerwonej ceb...
Odsłon: 2682
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
Odsłon: 1124
Składniki
Z karpia usunąć wnętrzności , płetwy i głowę. Oblać wrzątkiem, dokładnie oskrobać z łusek. Następnie umyć pod bieżącą wodą, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na dzwonki lub kawałki. Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry. Kawałki karpia włożyć do miski przekładając plastrami cebuli i czosnku. oprószyć solą. Zakryć ścierką i odstawić na noc w chłodne miejsce. Na drugi dzień kawałki karpia wyjąć z cebuli, skropić sokiem z cytryny, oprószyć pieprzem i solą. W misce wymieszać mąkę pszenną z dodatkiem mąki ziemniaczanej, do drugiej miski wlać zimną wodę. Na patelni rozgrzać olej z dodatkiem masła . Kawałki karpia panierować w mące, następnie wkładać do zimnej wody i na patelnię. Smażyć na złoty kolor z każdej strony na średnim ogniu palnika. Smacznego
Pyszna rybka gotowa do spożycia.