Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Szaszłyki serowo-warzywne"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5121
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 197
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1817
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 5121
Przepis dnia
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 197
Arabskie klimaty. Połączenie smaku kasz i przypraw jest zniewalające. Dopełni...
Odsłon: 145
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 1817
Składniki
25 minut • Porcja 170 kcal • Koszt porcji ok. 3,20 zł • Przepis dla 6 osób
Cukinię umyj, osusz, pokrój w grube talarki, oprósz solą, odstaw. Gdy puści sok, odsącz. Paprykę oczyść, pokrój w kwadraty, a cebule w ósemki. Pieczarki oczyść, podetnij nóżki.
Wybrany ser pokrój w grube plastry lub w dużą kostkę.
Na metalowe szpadki lub wcześniej namoczone patyczki do szaszłyków nadziewaj kolejno pieczarki, cebulę, ser, paprykę i cukinię. Szaszłyki oprósz solą, pieprzem i tymiankiem. Skrop oliwą. Piecz na tacce do grillowania, obracając, do chwili, aż ser się przyrumieni.
UWAGA! Nie wszystkie gatunki serów nadają się do grillowania. Te zaproponowane przez nas pięknie się przypiekają, pozostając kremowe w środku. Inne mogą się po prostu rozpuścić i spłynąć po ruszcie.Źródło: Kobieta i życie