Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Szaszłyki wieprzowe"
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4472
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 24
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 375
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 47
Dzisiaj kolejne gołąbki tym razem przygotowane dla rodzinki na imprezę urodzi...
Odsłon: 4472
Mega chrupiące domowe Bake Rollsy, zdecydowanie lepsze niż te kupne, a do teg...
Odsłon: 24
Szybka, zdrowa, smaczna zupa ogórkowa. Domownicy lubią ją za kwaskowy smak i...
Odsłon: 375
Kotlet z kurczaka jest znany, w różnych wariacjach smakowych, w całej Polsce....
Odsłon: 47
Składniki
Mięso umyj, osusz ręcznikiem papierowym. Pokrój na kawałki ok. 2 cm, tak samo jak paprykę.
Czosnek, imbir i chili drobno posiekaj, zalej oliwą. Dopraw pieprzem, solą oraz świeżym sokiem z cytryny. Wymieszaj na jednolitą masę.
Następnie nadziej na szpadki kawałki mięsa, paprykę i pokrojoną w krążki cebulę.
Polej szaszłyki olejem, po czym upiecz na mocno rozgrzanym grillu.
Przed podaniem skrop potrawę sokiem z cytryny. Podawaj z podpieczonym chlebem.
Czas przygotowania: 45 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 330. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax